De teller voor de Majorettes Vroomshoop staat op vier keer Overijssels Kampioen en twee keer plaatsing NK. Afgelopen   zaterdag   20   oktober   deden   alle   majorettes   van   “De   Harmonie   Vroomshoop”   mee   aan   de   KNMO-   NTSB   majorette Overijsselse   Kampioenschappen   in   Losser.   De   majorettes   onderverdeeld   in   team   B,   team   C   ,   team   D   en   solist   Maud   kwamen uit   in   verschillende   klasse   en   streden   tegen   anderen   verenigingen   om   de   titel   Overijssels   Kampioen.   De   top   drie   uit   elke klasse    mag    Overijssel    vertegenwoordigen op    het    NK    mits    je    de    plaatsingsnorm    had behaald. Maud   stak   van   onze   leden   de   spits   af.   Ze leefde   zich   in,   in   haar   muziek   “True   Colors” en    vertelde    het    verhaal    door    middel    van dans   gecombineerd   met   baton   en   een   sterke lichaamstaal.   De   jury   “las   “het   verhaal   en waardeerde   haar   hoog.   Maud   wist   hiermee een    eerste    plek    te    bemachtigen    en    was hiermee     Overijssels     Kampioen     in     haar klasse.     Naast     dit     had     Maud     ook     de plaatsingsnorm    van    het    NK    en    verdiende hiermee   een   ticket   om   Overijssel   te   vertegenwoordigen   op   het   NK.   Voor   team   D,   de   allerjongste   meisjes   van   de   vereniging, was   het   de   tweede   keer   dat   ze   aan   een   wedstrijd   meededen.   Ze   hadden   er   zin   in   en   straalden   dit   ook   uit   op   de   vloer.   Met   een show   op   “Gruwelijk   Eng”   en   bij   passende   jurkjes   lieten   ze   de   jury   zien   hoe   “eng   “het   was.   De   jury   vond   het   “eng“   genoeg   voor een    eerste    plek    en    dus    de    titel    Overijssel    Kampioen!    .    Team    C    onze    middelste    groep    meiden    hebben    iets    meer wedstrijdervaring,   dit   straalden   ze   dan   ook   uit   op   de   vloer.   Strak   en   vol   zelfvertrouwen   lieten   ze   de   jury   ademloos   kijken naar   hun   show   op   muziek   van   “Hercules”.   De   kracht   van   dit   team   is   “altijd   blijven   lachen   of   het   nu   goed   gaat   of   iets   minder goed   maakt   niet   uit   gewoon   lachen   naar   de   jury”.   De   jury   kon   niet   om   deze   lachende   groep   meisjes   heen   en   gaf   hen   dan   ook met   recht   een   eerste   plaats   en   ook   team   C   was   in   hun   klasse   Overijssel   Kampioen.   Maar   naast   deze   mooie   titel   vond   de   jury hun    dans    zo    goed    dat    ook    team    C    de    plaatsingsnorm    had    behaald    voor    het    NK    en    ook    zij    zullen    Overijssel    gaan vertegenwoordigen   op   het   NK.   Team   B,   onze   oudste   meiden,   hebben   al   geregeld   aan   wedstrijden   meegedaan.   Voor   dit   team lag   de   lat   dan   ook   wat   hoger.   Ook   team   B   straalde   op   de   vloer.   Het   motto   van   dit   team   is   dan   ook   “we   doen   dit   omdat   we   het leuk   vinden”.   Team   B   liet   en   show   zien   op   een   mix   van   De   Trolls.   Team   B   heeft   de   groepservaring   om   verschillende technieken   synchroon   uit   te   voeren,   ook   de   jury   viel   deze   groepssamenwerking   op   en   gaf   hun   genoeg   punten   om   ook Overijssel   Kampioen   te   worden.   Hiermee   stond   de   teller   voor   de   majorettes   van   Vroomshoop   op   vier   keer   Overijssels Kampioen   en   twee   keer   een   kwalificatie   om   deel   te   mogen   nemen   aan   het   NK.   “De   Harmonie   Vroomshoop”   maar   ook   Melanie Arkes   de   instructrice   is   met   recht   trots   op   deze   sterke   groep   majorette   meiden.   Het   NK   is   op   26/27   januari   in   Almere.   Van “De Harmonie Vroomshoop” zullen team C en Maud Overijssel vertegenwoordigen.