Het Orkest
REPETITIE TIJDEN: Wanneer: Jeugdorkest || Vrijdag-avond van 18:30uur tot 19:15uur. Het Orkest    || Vrijdag-avond van 19:30uur tot 21:45uur. Waar: Activiteitencentrum “Het Punt” CONTRIBUTIE: Orkest / Jeugdorkest: Senior leden (vanaf 18 jaar): € 17,50 per maand Jeugd leden tot 18 jaar die geen muziekles volgen: € 11,00 per maand Jeugd leden tot 18 jaar die wel muziekles volgens: € 5,50 per maand (50% korting) CONTACT PERSOON: Jan Schutte 0546-643366 orkest@deharmonievroomshoop.nl Muziekvereniging "De Harmonie Vroomshoop" is ontstaan in 1942 vanuit een fusie tussen "De Gereformeerde muziekvereniging Excelsior" en Muziekvereniging "Volharding". Na het ontstaan van de vereniging stond deze onder leiding van dirigent Geels. Ondanks dat de naam van de vereniging anders doet vermoeden speelt het orkest van "De Harmonie Vroomshoop" in een fanfare bezetting. Het Orkest: Het orkest komt uit in de derde divisie, heeft leden van 12 tot 80 jaar binnen haar gelederen en staat onder leiding van dirigent Gertjan Lenderink. Er wordt iedere vrijdag van 19.30 tot 21.45 uur gerepeteerd  in "Het Punt" te Vroomshoop. Dit activiteitencentrum biedt tevens de mogelijkheid voor het geven van concerten in de prachtige theaterzaal met een tribune capaciteit van plm. 250 stoelen. Reeds meerdere malen heeft het orkest er voor een volle zaal opgetreden. De Kopergroep: De kopergroep van muziekvereniging "De Harmonie Vroomshoop" bestaat uit 11 enthousiaste koperblazers en staat onder leiding van Harry ten Brinke. Zij worden met enige regelmaat gevraagd voor het begeleiden van kerkdiensten en treden o.a. ook op samen met koren tijdens concerten. Ook tijdens concerten van  "De Harmonie" laten ze vaak van zich horen. Het repertoire strekt zich uit van klassiek tot hedendaags en van up-tempo tot religieus. Het plezier in het maken van muziek staat bij deze muzikanten voorop, het geen vooral tot uiting komt tijdens de twee-wekelijkse repetities. Het Jeugdorkest: Het jeugdorkest van “de Harmonie” bestaat uit een groep van 15 enthousiaste leden. Je kunt al meespelen als je ongeveer 2 jaar les hebt gehad. De dirigent heet Gertjan Lenderink en hij is ook dirigent van het orkest. Er wordt op verschillende instrumenten gespeeld, zoals trompet, saxofoon, bugel, trombone, drums en fluit. Het jeugdorkest speelt populaire muziek en doet mee aan verschillende concerten.