De Malletband
REPETITIE TIJDEN: Wanneer: Jeugdslagwerk || woensdagavond van 18:15uur tot 19:15uur. Malletband || woensdagavond van 19:30uur tot 21:30uur. Waar: Activiteitencentrum “Het Punt” CONTRIBUTIE: Malletband / Jeugdslagwerk: Senior leden (vanaf 18 jaar): € 17,50 per maand Jeugd leden tot 18 jaar die geen muziekles volgen: € 11,00 per maand Jeugd leden tot 18 jaar die wel muziekles volgen: € 5,50 per maand (50% korting) CONTACT PERSOON: Albert Vos 06-29249499 malletband@deharmonievroomshoop.nl De Malletband In 1997 is het showkorps met blazers omgevormd naar een melodische slagwerk groep, genaamd de Malletband. De   groep   fanatieke   slagwerkers   spelen   zowel   op   ongestemd   slagwerk   als   op   gestemd/   melodisch   slagwerk.   Deze   overstap   heeft “De Harmonie Vroomshoop” al meerdere prijzen opgeleverd op zowel marsconcoursen, podiumconcoursen en diverse festivals. De   leden   van   de   Malletband   worden   tegenwoordig   allemaal   opgeleid   volgens   de   exameneisen   van   de   KNMO.   Het   opleiden   kost   tijd, maar resulteert uiteindelijk in meer muzikale kennis en vaardigheid. Vanaf   begin   2012   staat   de   groep   onder   leiding   van   Erik   Zweers.   Samen   met   hem   zijn   zij   de   uitdaging   aan   gegaan   om   de   vele slagwerkleerlingen in te laten stromen, maar wel actief te blijven als groep op diverse concerten en festivals. Tijdens   diverse   festiviteiten   in   de   omgeving,   bijvoorbeeld;   Koningsdag,   Palmpasenintocht,   Sinterklaasintocht,   etc.,   zorgt   onder andere   de   Malletband   voor   de   muzikale   rondgang.   Dankzij   deze   ook   wel   genoemde   “straatoptredens”,   waarbij   het   muziek   maken wordt gecombineerd met het marcheren, blijft de muzikale sfeer in het dorp Vroomshoop en de omgeving gewaarborgd. De   groep   bestaat   momenteel   uit   circa   20   leden,   jong   en   oud,   allen   zeer   gemotiveerd   voor   het   muziek   maken.   Een   goede   sfeer hierbij is voor de leden vanzelfsprekend en houdt het muziek maken leuk. De Malletband repeteert iedere woensdagavond van 19:30uur tot 21:30uur in Activiteitencentrum “Het Punt” te Vroomshoop. De Jeugdslagwerkgroep: Sinds   2009   verzorgt   “De   Harmonie   Vroomshoop”   zelf   alle   muzieklessen.   Dit   geldt   ook   voor   de   lessen   van   de   slagwerkleerlingen.   Op zowel   snare-drum,   melodisch   slagwerk   en   diverse   andere   slagwerkinstrumenten   worden   de   lessen   aangeboden   gegeven   door Joost Visser. Samenspel   is   een   belangrijk   onderdeel   van   de   muziekopleiding,   daarom   zijn   er   in   het   verleden   diverse   jeugd-samenspeel-groepen geweest. In 2010 heeft dit een officiële vorm gekregen, met als naam “de Jeugdslagwerkgroep”. In   de   Jeugdslagwerkgroep   spelen   alle   slagwerkleerlingen   van   De   Harmonie   Vroomshoop   samen,   aangevuld   met   enkele   jeugdleden. Al na enkele maanden muziekles is het mogelijk, en eigenlijk ook de bedoeling, om lid te worden van de Jeugdslagwerkgroep. De bedoeling van de Jeugdslagwerkgroep is het leren samen spelen op muziek speciaal geschreven/ ontwikkeld voor de jeugd. De   Jeugdslagwerkgroep   staat   onder   leiding   van   Erik   Zweers   (tevens   dirigent   Malletband)   en   repeteert   iedere   woensdagavond   van 18:15uur tot 19:15uur in Activiteitencentrum “Het Punt” te Vroomshoop.