Vroomshoopse Twirlster op weg naar EK
Twirlster   Maud   Jansen   van   muziekvereniging   de   Harmonie   Vroomshoop   neemt   op   10   t/m   13 oktober   deel   aan   het   EK   Twirlen   in   het   Italiaanse   Lignano   Sabbiadora.   De   15-jarige   Maud   die haar   twirl/majorette   carrière   als   meisje   van   4   jaar   begon   bij de   Harmonie   Vroomshoop   heeft   zich   in   verschillende   teams   van de   vereniging   en   solistisch   ontwikkeld   tot   een   twirlster   met   een hoog    niveau    en    behoord    inmiddels    bij    de    landelijke    top. Natuurlijk     is     dit     Maud     niet     aan     komen     waaien     en     gaan uiteindelijk   hier   jaren   van   trainen   vooraf.   Maud   zelf   deed   voor het   eerst   mee   aan   de   voorrondes   NK   op   haar   10e   met   een   solo optreden.   Daarna   heeft   ze   er   elk jaar    deze    voorrondes    behaalde met   1   of   2   onderdelen.   In   2018 werd   ze   uiteindelijk   5e   op   het   NK met    haar    solo.    Dit    bleef    in    de majorettewereld                      niet onopgemerkt      waarna      ze      in oktober   2018   werd   benaderd   om deel   te   gaan   nemen   in   de   selectie van    Showtwirl    team    Liberation    uit    Lelystad.    Deze    selectie onder   leiding   van   Rachida   Bou-Chamach   had   zichzelf   tot   doel gesteld   om   uiteindelijk   in   2019   op   de   wedstrijdvloer   van   het   EK te   staan.   In   2018   en   2019   zijn   de   benodigde   plaatsingspunten hiervoor   behaald   en   is   dit   doel   behaald.   Het   gedisciplineerde trainen   in   het   team   onder   leiding   van   Rachida   heeft   Maud   ver gebracht,   dit   is   iets   wat   ze   zal   blijven   volhouden   om   zo   ook solisten   onder   de   vlag   van   de   Harmonie   Vroomshoop   verder   te komen.   Rachida   heeft   meerdere   EK-titels   op   haar   naam   staan   en   de   verwachtingen   zijn   dan ook   hoog.   Op   8   oktober   vertrekt   het   team   richting   Italië   waarna   de   EK   op   10   oktober   van   start zal   gaan.   De   Harmonie   Vroomshoop   is   trots   dat   één   van   haar   majorettes   op   dit   niveau   acteert en    wenst    Maud    heel    veel    succes    tijdens    de    laatste    voorbereidingen    en    de    uiteindelijke wedstrijd.
Twirlster   Maud   Jansen   van   muziekvereniging   de   Harmonie   Vroomshoop   neemt   op   10 t/m   13   oktober   deel   aan   het   EK   Twirlen   in   het   Italiaanse   Lignano   Sabbiadora.   De   15- jarige    Maud    die    haar    twirl/majorette    carrière    als meisje   van   4   jaar   begon   bij   de   Harmonie   Vroomshoop heeft   zich   in   verschillende   teams   van   de   vereniging en    solistisch    ontwikkeld    tot    een    twirlster    met    een hoog   niveau   en   behoord   inmiddels   bij   de   landelijke top.   Natuurlijk   is   dit   Maud   niet   aan   komen   waaien   en gaan   uiteindelijk   hier   jaren   van   trainen   vooraf.   Maud zelf   deed   voor   het   eerst   mee   aan   de   voorrondes   NK op   haar   10e   met   een   solo   optreden.   Daarna   heeft   ze er    elk    jaar    deze    voorrondes    behaalde    met    1    of    2 onderdelen.   In   2018   werd   ze   uiteindelijk   5e   op   het   NK met   haar   solo.   Dit   bleef   in   de   majorettewereld   niet onopgemerkt     waarna     ze     in     oktober     2018     werd benaderd   om   deel   te   gaan   nemen   in   de   selectie   van Showtwirl   team   Liberation   uit   Lelystad.   Deze   selectie onder   leiding   van   Rachida   Bou-Chamach   had   zichzelf tot    doel    gesteld    om    uiteindelijk    in    2019    op    de wedstrijdvloer   van   het   EK   te   staan.   In   2018   en 2019     zijn     de     benodigde     plaatsingspunten hiervoor   behaald   en   is   dit   doel   behaald.   Het gedisciplineerde    trainen    in    het    team    onder leiding   van   Rachida   heeft   Maud   ver   gebracht, dit   is   iets   wat   ze   zal   blijven   volhouden   om   zo ook   solisten   onder   de   vlag   van   de   Harmonie Vroomshoop   verder   te   komen.   Rachida   heeft meerdere   EK-titels   op   haar   naam   staan   en   de verwachtingen     zijn     dan     ook     hoog.     Op     8 oktober    vertrekt    het    team    richting    Italië waarna    de    EK    op    10    oktober    van    start    zal gaan.   De   Harmonie   Vroomshoop   is   trots   dat één   van   haar   majorettes   op   dit   niveau   acteert en   wenst   Maud   heel   veel   succes   tijdens   de laatste    voorbereidingen    en    de    uiteindelijke wedstrijd.
Vroomshoopse Twirlster op weg naar EK